Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Boris Lupașcu renunță la mandatul de judecător la Curtea Constituțională

© Sputnik / OsmatescoBoris Lupașcu
Boris Lupașcu - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Boris Lupașcu, numit de majoritatea parlamentară judecător la Curtea Constituțională vineri, 23 aprilie, solicită anularea hotărârii care a stat la baza desemnării sale în funcția de magistrat la Înalta Curte.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Într-o scrisoare adresată Parlamentului Republicii Moldova și Curții Constituționale, Boris Lupașcu solicită anularea mandatului prin care a fost numit judecător. 

Ședința plenară a Parlamentului, 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Politică
PSRM sau PAS - cine pierde în lupta dintre partide: Experți
"În legătură cu bulversarea societății în rezultatul adoptării la 23.04.2021 de către Parlament a Hotărârii de numire a subsemnatului în funcția de judecător al Curții Constituționale, urmărind scopul instaurării liniștii în societatea la maxim antagonizată prin declarațiile populiste ale unor politicieni și pretinși formatori de opinie, dar și neacceptând ca teorie lezarea în continuare a imaginii Înaltei Curți, solicit respectuos anularea actelor care au stat la baza desemnării în această funcție, în legătură cu renunțarea benevolă de la mandatul încredințat”, a menționat Lupașcu în adresarea sa către Parlament.

Serviciul de presă al Parlamentului a confirmat sesizarea lui Boris Lupașcu.

"Confirmăm, pe această cale, faptul că o copie a scrisorii înregistrată la Curtea Constituțională și semnată de Boris Lupașcu a ajuns în Cancelaria Parlamentului, prin poștă", au precizat responsabilii Parlamentului. 

De precizat că magistrații Curții Constituționale au anunțat că se vor expune astăzi asupra constituționalității privind retragerea Domnicăi Manole din funcția de judecător al Înaltei Curți, dar și hotărârea deputaților privind numirea unui alt magistrat la CC - Boris Lupașcu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0