Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CC examinează constituționalitatea revocării mandatului Domnicăi Manole

Abonare
Magistrații Curții Constituționale decid asupra constituționalității hotărârii deputaților privind revocarea mandatului de judecător la CC a Domnicăi Manole.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Judecătorii Curții Constituționale examinează în ședința de astăzi, 27 aprilie, constituționalitatea a două hotărâri adoptate de deputați în ședința de vineri, 23 aprilie, a Parlamentului.  

Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Politică
Mai multe interpelări la Procuratură și SIS pe numele lui Litvinenco

Este vorba despre hotărârea Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Astfel,  magistrații vor analiza constituționalitatea revocării mandatului Domnicăi Manole din funcția de judecător al CCM și decizia de numirea a unui nou judecător, Boris Lupașcu. 

Amintim, hotărârea Parlamentului privind anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al Înalte Curți a fost suspendată chiar în seara în care a fost adoptată, de președintele ad-interim al Curții Constituționale, Liuba Șova. Totodată, a fost suspendată hotărârea de numire a unui nou judecător la CC. Ulterior, Partidul Socialiștilor a anunțat că vor contesta decizia președintelui ad-interim al Curții Constituționale, Liuba Șova, prin care au fost suspendate hotărârile Parlamentului. Deputatul socialist Vasile Bolea a menționat că nu este vorba de o demitere a Domnicăi Manole, așa cum s-a interpretat în spațiul public, dar de retragerea actului administrativ individual de numire ce urmează a fi examinat în ordinea Contenciosului Administrativ.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0