Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aureliu Ciocoi a venit cu un îndemn către cetățeni de ziua Drapelului de Stat

© Sputnik / Mihai CarausTricolor
Tricolor - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
În țara noastră astăzi este marcată Ziua Drapelului de Stat. Cu această ocazie, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a venit cu un îndemn către cetățeni.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Într-un comunicat de presă plasat pe site-ul Guvernului se menționează că Drapelul de Stat este un mesager al suveranității și independenței Republicii Moldova, fiind purtat prin lume cu multă demnitate de către numeroșii noștri conaționali plecați în străinătate, oferind un sentiment de mândrie și de apartenenţă la ţară şi la valorile naționale.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Ciocoi s-a adresat autorităților ruse: Ce a declarat
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a precizat că tricolorul are ca pilon democrația, statul de drept, protejarea și respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor. 

"În perioada complicată a pandemiei, îndemn pe toţi cetățenii Republicii Moldova din țară și din diasporă, să cinstească așa cum se cuvine acest simbol naţional. Fiind etalat pe frontispiciul clădirilor publice din localitatea Dumneavoastră de baștină, acasă sau fluturând de rând cu alte steaguri la sediul organizațiilor internaționale, Drapelul de Stat rămâne sinonim cu libertatea, deschiderea, cooperarea și perpetuarea noastră ca popor. La mulţi ani, Tricolor! La mulți ani, Republica Moldova!", a transmis Ciocoi. 

Drapelul a fost arborat, pentru prima dată, pe cupola Parlamentului în data de 27 aprilie 1990. Ulterior, după 20 de ani, Legislativul a declarat această dată drept Ziua Drapelului de Stat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0