Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ciocoi s-a adresat autorităților ruse: Ce a declarat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Sâmbătă la Chișinău va ajunge o cursă aeriană specială din Federația Ruse care va transporta 142 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V”.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi, care este și ministru al Afacerilor Externe, a discutat cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, despre livrarea în Republica Moldova, cu titlu gratuit, a 142 de mii de doze de vaccin Sputnik-V.

Первая партия российской вакцины от коронавируса Спутник V в Словакии - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Dodon a oferit detalii despre livrarea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova

”Donația urmează a fi adusă la Chișinău cu o cursă specială a Ministerului pentru Situații Excepționale al Federației Ruse”, a menționat ministerul.

Ciocoi a exprimat recunoștință autorităților ruse pentru asigurarea transportului pentru lotul de vaccin și a menționat că ”Sputnik-V” urmează a fi utilizat pentru continuarea implementării planului național de imunizare împotriva covid-19.

De asemenea, în cadrul discuției a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de pe agenda relațiilor moldo-ruse, fiind reconfirmată disponibilitatea părților pentru dezvoltarea în continuare a cooperării în domeniile de interes reciproc.

Cei doi au mai discutat despre unele acțiuni planificate pentru anul curent, printre care ședința ordinară a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, precum și noile runde de consultări pe linia celor două ministere de externe.

Anterior, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a menționat că restul 40 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”, din cele 182 de mii despre care a fost anunțat,  vor ajunge în țara noastră în următoarele săptămâni.

Vaccinul ”Sputnik V”

Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Vaccinul ”Sputnik V” a fost aprobat în 60 de țări cu o populație totală de aproximativ 3 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile de reglementare ale statelor.

Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Precizăm că vaccinul rusesc Sputnik V, conform unui sondaj realizat de compania iData, se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Conform studiului realizat, 35,42% dintre respondenți ar prefera să fie imunizați cu vaccinul ”Sputnik-V”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0