Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost dat startul campaniei “Panglica Sfântului Gheorghe”

© Sputnik / Владимир ТрефиловГеоргиевская ленточка
Георгиевская ленточка - Sputnik Moldova, 1920, 27.04.2021
Abonare
Acțiunea anuală “Panglica Sfântului Gheorghe” a fost lansată astăzi de agenția Rossiya Segodnya, un gest prin care aduce un omagiu celor care au luptat și care au căzut în cel de-Al Doilea Război Mondial.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Acțiunea jubiliară “Panglica Sfântului Gheorghe” a început în acest an pe 27 aprilie. Purând panglică neagră și portocalie la piept, exprimăm recunoștința față de veteranii noștri care au rezistat, au câștigat Marele Război pentru Apărarea Patriei și au salvat lumea de fascism. Aducem astfel un omagiu celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă.

Ветеран ВОВ Иван Иванович Сухоруков - Sputnik Moldova, 1920, 10.05.2020
Un mare regret: Ce-i macină pe veteranii de război din Republica Moldova

Potrivit tradiției, panglica va fi distribuită de voluntari până în data de 9 mai. 

Campania “Panglica Sfântului Gheorghe” a fost concepută de jurnaliștii agenției RIA Novosti, drept o continuare a proiectului redacțional “Victoria Noastră. În fiecare zi”, în cadrul căreia a fost descoperită și digitalizată întreaga arhivă a Sovinformbiuro, au fost colectate sute de istorii ale tinerilor care au povestit cum familiile lor au fost afectate de război. În calitate de o continuare a acestor istorii a și apărut cunoscutul slogan al campaniei: “Țin minte. Mă mândresc”. În același an inițiativa a fost susținută de guvernul Moscovei și de organizația “Comunitatea Studențească”. Din 2014, în campania participă și AIP “Rossiya Segodnya” în calitatea ei de succesor de drept al celor mai bune tradiții ale RIA Novosti.

AIP Rossiya Segodnya este un grup media internațional, misiunea căruia constă în relata operativ și echidistant despre ultimele evenimente din lume, informarea publicului despre diverse opinii despre cele mai importante procese. AIP Rossiya Segondya reprezintă un amalgam de resurse informaționale ale agenției: RIA Novosti, RIA Novosti Sport, RIA Novosti Imobiliare, Praim, RIA Rating, InoSMI, Navigatorul Social. Pe plan internațional grupul media este reprezentat de Agenția internațională de presă și radio Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0