Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a informat Washingtonul despre noile restricții impuse diplomaților americani

© AFP 2024 / Joel SagetA picture taken in Moscow on May 6, 2016 shows a tower in the Kremlin complex
A picture taken in Moscow on May 6, 2016 shows a tower in the Kremlin complex - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Ministerul rus de Externe a anunțat că partea americană a fost informată că în viitorul apropiat sunt așteptate decizii suplimentare în continuarea declarațiilor MAE din 16 aprilie.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputinik. Viceministrul de Externe Serghei Reabkov i-a înmânat luni șefului interimar al misiunii diplomatice a SUA în Rusia, Bart Gorman, o notă cu privire la modificarea regulilor de deplasare pe teritoriul Federației Ruse pentru angajații ambasadei și a consulatelor americane, este menționat într-un comunicat al instituției, citat de RIA Novosti.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Politică
MAE: SUA sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă în relațiile cu Rusia

În aprilie, Washingtonul a impus noi sancțiuni împotriva Moscovei. 32 de persoane fizice și asociații au fost afectate. Restricțiile interzic de asemenea instituțiilor financiare americane să cumpere după data de 14 iunie obligațiuni de stat rusești la momentul plasării inițiale. În plus, Statele Unite au declarat persona non grata 10 diplomați ruși.

Moscova a răspuns proporțional la aceasta și a anunțat de asemenea despre planurile de a limita posibilitatea angajării rușilor în misiunea diplomatică. În plus, instituția a anunțat despre încetarea activității în țară a fondurilor americane și a ONG-urilor controlate de Departamentul de Stat și de alte agenții guvernamentale.

Ambasadorului John Sullivan i s-a propus să meargă la Washington pentru consultații, el a și plecat pe 22 aprilie. Înainte de asta, Ministerul de Externe l-a invitat la Moscova pe Anatolii Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0