Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAE: SUA sunt responsabile pentru ceea ce se întâmplă în relațiile cu Rusia

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Casa Albă a anunțat anterior impunerea sancțiunilor împotriva unor întreprinderi rusești și, de asemenea, despre expulzarea din țară a zece angajați ai misiunii diplomatice ruse în SUA.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în relațiile cu Rusia le revine în totalitate Statelor Unite, a declarat joi într-un briefing purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova, relatează RIA Novosti.

"Washingtonul trebuie să conștientizeze că va fi nevoit să plătească pentru degradarea relațiilor bilaterale. Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă le revine în totalitate SUA", a spus Zaharova.

Ea a mai menționat că Moscova a avertizat în repetate rânduri Washingtonul cu privire la consecințele impunerii sancțiunilor antirusești.

Государственные флаги России и США - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Consiliul Federației promite un răspuns simetric la expulzarea diplomaților din SUA

"Am avertizat în repetate rânduri Statele Unite despre consecințele pașilor lor ostili, care cresc periculos gradul de confruntare între țările noastre", a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.

Comportamentul agresiv al Washingtonului va fi respins cu hotărâre, răspunsul la sancțiuni va fi inevitabil, a mai spus Zakharova.

Reprezentantul Ministerului rus e Externe a subliniat că cursul sancțiunilor împotriva Rusiei adoptat de SUA nu răspunde  intereselor popoarelor celor două țări, iar acțiunile administrației președintelui Statelor Unite Joe Biden nu vorbesc despre  un interes pentru normalizarea relațiilor.

"Un asemenea curs, am subliniat în repetate rânduri, nu corespunde intereselor popoarelor celor două principale puteri nucleare, care poartă o responsabilitate istorică pentru soarta lumii", a spus Zaharova.

Statuia Libertății  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
SUA își distrug cu ajutorul sancțiunilor hegemonia asupra lumii

"Într-o conversație cu președintele rus, Joe Biden și-a exprimat interesul pentru normalizarea relațiilor ruso-americane. Dar acțiunile administrației sale (ale lui Biden) mărturisesc contrariul", a adăugat ea.

Casa Albă a anunțat joi că va impune sancțiuni împotriva întreprinderilor rusești care interzic instituțiilor financiare americane să cumpere obligațiuni de stat ale Rusiei, prin ofertă publică inițială, după 14 iunie. Președintele american Joe Biden i-a declarat Congresului că decretul său de astăzi privind sancțiunile anti-rusești este condiționat de o „amenințare extremă” pentru securitatea națională, care vine dinspre Moscova.

Kremlinul a comentat posibilele sancțiuni ale SUA împotriva datoriei de stat a Rusiei>>>

Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui  rus Dmitri Peskov a subliniat că Moscova nu a fost implicată în atacuri cibernetice. Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a menționat de asemenea că acuzațiile SUA de implicare a Rusiei în atacul masiv al hackerilor asupra agențiilor federale americane sunt nefondate.

În afară de aceasta, Rusia a negat în mod repetat acuzațiile de tentative de influențare a  proceselor democratice din mai multe țări, iar Peskov le-a numit „absolut nefondate”. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vorbind despre presupusa ingerință rusă în alegerile din diverse țări, a spus că nu există fapte care să confirme acest lucru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0