Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Vaccinurile stau la frigider și e păcat - Ce va propune municipalitatea

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 26.04.2021
Abonare
Mulți locuitori ai Capitalei continuă să fie reticenți și nu se vaccinează împotriva coronavirusului. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, Ion Ceban, care va veni cu o propunere către autoritățile centrale.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că, deși autoritățile au depus efort ca angajați din diferite domenii să meargă la vaccinare programați, totuși nu toate persoanele sunt de acord să se imunizeze împotriva COVID-19. 

Medic - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Societate
Oficial - Mult mai puțini bolnavi de COVID
"Suntem în a cincea săptămână de descreștere a cazurilor de infectare cu COVID, dar nu trebuie să neglijăm regulile. Spre marele regret, chiar dacă avem grupuri: pedagogi sau taxatori, avem oameni reticenți. Azi avem vaccinuri disponibile AstraZeneca și Sputnik. Specialiștii spun că putem trece la etapa a treia de imunizare, dar mai așteptăm. Vaccinarea are loc la dorință. Putem deschide alte 5 centre de vaccinare, dacă vom avea nevoie de astfel de spații. Avem 21 de mii de persoane vaccinate cu prima doză. În continuare, vaccinurile stau la frigider și este păcat, în timp ce alte state avansează în acest sens", a declarat Ion Ceban. 

Totodată, edilul-șef al Capitalei a mai anunțat că va propune autorităților centrale să permită locuitorilor Chișinăului să se programeze individual la imunizare. 

"Vom propune autorităților să vaccinăm toate persoanele din Chișinău care doresc, căci stau vaccinuri nefolosite. Fluxul din Chișinău este mare și ar fi bine ca oamenii să se imunizeze. Reacții adverse sau neplăcute nu s-au înregistrat la această etapă și sperăm și în continuare că nu vor fi", a precizat Ion Ceban. 

De la începutul campaniei de vaccinare, în Moldova s-au imunizat 120 254 de cetățeni, dintre care 108 760 cu prima doză, iar 11 494 cu a doua doză. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0