Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia Duminicii Floriilor

© Sputnik / Mihai CarausВесна в Кишиневе
Весна в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Duminicii Floriilor.

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. În Duminica Floriilor, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor, în special celor care poartă nume de flori. Într-o postare pe canalul său de telegram, Dodon le urează tuturor sănătate și mulți ani fericiți.

Вербное воскресенье - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Societate
Slujba de Florii, pe timp de restricții - Video

„Duminica Floriilor este una dintre cele 12 sărbători împărătești ale Bisericii Ortodoxe și simbolizează intrarea Domnul în Ierusalim, unde a fost aclamat de oameni și întâmpinat cu flori şi ramuri de salcie, mergând să înfrunte chinurile și moartea. Duminica Floriilor marchează începutul săptămânii Patimilor ce culminează cu noaptea de Înviere și marea sărbătoare de Paște. Cu prilejul Sărbătorii Floriilor, adresez sincere felicitări creștinilor, în special, persoanelor ce poartă nume de flori urându-le sănătate și mulți ani fericiți”, scrie Igor Dodon. 

Slujbele religioase sunt oficiate în afara bisericilor. Credincioșii poartă măști și respectă distanța socială, măsuri impuse de autorități în contextul stării de urgență instituită până la 31 mai în țara noastră. Amintim, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că din 25 aprilie până la 11 mai, enoriașii nu mai au voie să intre în biserici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0