Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Slujba de Florii, pe timp de restricții - Video

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaВербное воскресенье
Вербное воскресенье - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Abonare
Cu flori în mână, enoriașii merg astăzi la biserică pentru a prăznui împreună Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim.

CHIȘINĂU, 25 apr - Sputnik. Zeci de credincioși au mers astăzi, 25 aprilie la Sfânta Liturghie de Duminica Floriilor la Biserica Sfântul Dumitru din Capitală. 

„De Duminica Floriilor noi mergem la biserică la fel cu crengi în mână și strigăm împreună cu tot poporul "Osana, bine este cuvântat cel ce vine în numele Domnului". Cuvântul Osana este tradus ca cel ce ne mântuiește și cel care ne salvează", a precizat pentru Sputnik Moldova parohul bisericii "Sfântul Arhanghel Mihail" din satul Cruglic. 

Распятие  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Acces interzis în biserici: Cum se va desfășura Slujba Învierii

Slujba religioasă este oficiată în curtea bisericii. Credincioșii poartă măști și respectă distanța socială, măsuri impuse de autorități în contextul stării de urgență instituită până la 31 mai în țara noastră. 

Amintim, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că din 25 aprilie până la 11 mai, enoriașii nu mai au voie să intre în biserici.

Astfel, organizarea întrunirilor cu caracter religios, oficierea slujbelor și a rugăciunilor cu caracter colectiv a serviciilor divine sau a altor evenimente tradiționale religioase se vor desfășura în afara lăcașelor de cult, în aer liber și cu menținerea distanței sociale de 1,5 metri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0