Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acces interzis în biserici: Cum se va desfășura Slujba Învierii

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие
Распятие  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a emis noi decizii în contextul stării de urgență. Una din ele se referă la activitatea cultelor religioase.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Din 25 aprilie până la 11 mai, enoriașii nu mai au voie să intre în biserici. Astfel, organizarea întrunirilor cu caracter religios, oficierea slujbelor și a rugăciunilor cu caracter colectiv a serviciilor divine sau a altor evenimente tradiționale religioase se vor desfășura în afara lăcașelor de cult, în aer liber și cu menținerea distanței sociale de 1,5 metri.

Totodată se vor respecta toate măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.

biserică - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2021
Societate
Noi reguli pentru desfășurarea slujbelor în biserică

„Consider o acțiune absolut necesară în situațuia în care, potrivit informațiilor furnizate CSE de către colegii Ministerului Afacerilor Interne, se așteaptă un flux major de enoriași la serviciile divine atât în Duminica Floriilor, cât și în Noaptea Învierii”, a declarat prim-ministrul interimar Auleriu Ciocoi după ședința CSE. 

În acest an, Postul Paștelui a început pe 15 martie și se va încheia pe 1 mai, când credincioșii vor sărbători Învierea lui Isus Hristos. Preasfințitul Ioan Moșneguțu a mai spus că Postul Mare este perioada cea mai prielnică de creștere duhovnicească în Hristos a membrilor bisericii și o înfrânare de la tot ce este rău. Postul în sine nu trebuie perceput doar ca o igienă în plan alimentar, ci înseamnă retragere de la tot ceea ce încurcă vieții moral-spirituale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0