Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Duminica Floriilor: Semnificația sărbătorii

© Sputnik / OsmatescoNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova, 1920, 25.04.2021
Abonare
Astăzi creștinii ortodocși prăznuiesc Intrarea Domnului în Ierusalim, sărbătoare cunoscută și sub denumirea de Duminica Floriilor.
Calendar ortodox: Două sărbători importante îi așteaptă pe creștini

Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim este cea mai mare sărbătoare din Postul Mare. Parohul bisericii "Sfântul Arhanghel Mihail" din satul Cruglic a povestit pentru Sputnik Moldova care este semnificația acestei zile.

Târgul de Florii 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2020
Societate
Igor Dodon de Florii: Să vă bucurați de această sărbătoare în sânul familiei
Potrivit preotului Nicolae Ciobanu, această sărbătoare amintește de învierea lui Lazăr, una dintre cele mai mari minuni făcute de Hristos. Când oamenii au auzit de venirea lui Isus în Ierusalim, au luat ramuri de finic și au ieșit bucuroși în întâmpinarea Lui. De aceea, în această zi acestea se sfințesc la biserică după care se păstrează la icoane.

"Sărbătoarea de Florii comemorează un eveniment menționat de către toate cele patru Evanghelii: intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele de dinaintea patimilor. Iisus intră în Ierusalim călare pe un măgar, iar mulţimea îl aclamă ca Rege. Prin acest gest el ne arată smerenia pe care o poartă și pe care trebuie să o avem fiecare din noi. Locuitorii și oaspeții Ierusalimului îl întâlnesc pe Mântuitorul cu ramuri în mâini", a povestit părintele.

În închiere, părintele a îndemnat credincioșii să meargă la biserică, să se roage de sănătate și să aștepte cu smirenie sărbătorii Învierii lui Hristos și biruinţa Lui asupra morţii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0