Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Votat! Statul va plăti în locul cetățenilor consumul de curent pentru două luni

© Sputnik / Miroslav RotariМолдавская ГРЭС
Молдавская ГРЭС - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Parlamentul a votat astăzi în lectură finală proiectul de lege al socialiștilor care prevede ca statul va compensa consumul de energie electrică pentru consumatorii casnici în perioada stării de urgență.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Parlamentul a votat cu 66 de voturi inițiativa fracțiunii PSRM care prevede că în perioada stării de urgență statul va acoperi cheltuielile consumatorilor casnici pentru energia electrică.

Astfel, autoritățile vor transfera banii companiilor energetice, care vor scădea din facturile consumatorilor câte 214 lei pentru două luni. În total, consumatorii vor primi compensații de 428 de lei. 

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Parlamentul a adoptat declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale”

Compania Premier Energy și-a exprimat îngrijorarea după ce Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de lege al socialiștilor care prevede că statul va compensa consumul de energie electrică pentru consumatorii casnici în perioada stării de urgență.

Anterior principalul furnizor de electricitate din țară, compania Premier Energy, a declarat că inițiativa care prevede că statul va oferi compensații la plata curentului pentru 2 luni pentru cetățeni implică anumită riscuri.

„Pe lângă crearea unui precedent, acest proiect de lege poate crea o confuzie profundă pentru clienți, care pot fi induși în eroare de detaliile facturilor cu privire la propria datorie. În plus, în final consumatorul oricum va trebui să plătească ulterior, întrucât bugetul de stat este alimentat, în cele din urmă, din contribuțiile cetățenilor sau împrumuturi care vor trebui să fie restituite”, a menționat Premier Energy într-un comunicat de presă.
De asemenea, furnizorul atrage atenția că legea poate avea consecințe grave.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0