Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În rețelele sociale numai cu pașaport? Răspunsul Roskomnadzor-ului

© Sputnik / OsmatescoКлавиатура
Клавиатура  - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2021
Abonare
În mass-media rusă au apărut informații precum că departamentul de profil ar putea obliga diversele servicii web sociale să ceară datele din pașaport și adresa de reședință a noilor utilizatori.

Pentru a vă înregistra pe rețelele sociale și pe mesageriile instantanee nu va fi necesar să furnizați datele din pașaport, a asigurat agenția Sputnik serviciul de presă al Serviciului Federal pentru supraveghere a comunicațiilor, tehnologiilor informaționale și mass-media (Roskomnadzor al Federației Ruse).

Генеральный директор Института региональных проблем Дмитрий Журавлев - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Expert rus: Ce trebuie să facă autoritățile moldovene ca să evite catastrofa
Mai devreme, ziarul «Kommersant» a informat că noile amendamente la legea privind «Datele personale» vor obliga utilizatorii de internet să indice datele din pașaport și adresa de reședință atunci când se vor înregistra pe rețelele sociale și pe mesageriile instantanee. Potrivit publicației ruse, în conformitate cu proiectul ordinului Roskomnadzor, noile măsuri vor afecta nu numai cetățenii ruși, ci și cetățenii străini și apatrizii.

«Utilizarea sistemul de consimțământ nu este obligatoriu pentru cetățeni și nu reprezintă o condiție pentru înregistrarea pe rețelele sociale și pe mesageriile instantanee. Sistemul de informații va deveni un instrument util, în primul rând, pentru cetățeni și va permite să se controleze cui și când i s-a dat permisiunea de a distrubui date cu caracter parsonal pe Internet, precum și va permite retragerea acesteia», a răspuns Roskomnadzor la cererea agenției Sputnik.

Особняк Грибоедовых, здание посольства США и дом-музей Ф. И. Шаляпина (слева направо) на Новинском бульваре в Москве. - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
"Relații complicate". De ce ambasadorul rus trebuie să se întoarcă în SUA
Se presupune că, cu ajutorul Sistemului unic de identificare și autentificare (ЕСИА), utilizatorii vor putea, la dorință, să consimtă distrubuirea datelor cu caracter personal pe Internet, precum și să o retragă.

«Roskomnadzor, în acest caz, acționează ca un mediator de încredere între cetățeni și operatorii de date cu caracter personal (mai mult de 420 de mii în segmentul rus) pentru a proteja utilizatorii de Internet de colectarea și utilizarea necontrolată a datelor lor personale», a precizat instituția.

De asemenea, utilizatorii vor avea dreptul de a-și șterge istoria din sistemul de informații mai sus menționat.

În prezent, proiectul este supus unei proceduri de discuție publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0