Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM contestă decizia de suspendare a hotărârilor Parlamentului cu privire la CC

© Photo : Miroslav RotariPartidul Socialiștilor din Republica Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova au contestat decizia de suspendare a hotărârilor adoptate ieri de Parlament și care se referă la Curtea Constituțională.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Partidul Socialiștilor contestă decizia președintelui ad-interim al Curții Constituționale, Liuba Șova, prin care au fost suspendate hotărârile de ieri, 23 aprilie, ale Parlamentului privind revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecător al CC. Anunțul a fost făcut public de deputatul socialist Vasile Bolea pe pagina sa de Facebook.

Protest din fața Curții Constituționale  - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Sediul CC, păzit la indicația Maiei Sandu: Lupașcu nu are acces

“Decizie nocturnă a unui judecător al Curții Constituționale învinuit de uzurpare a înaltei instituții de jurisdicție constituțională. O decizie luată unilateral de doamna Liuba Șova, care urmează testul confirmării de către Plenul Curții Constituționale. Subliniez că în conformitate cu alineatul 4 a art.7 prim, a Codului Jurisdicției Constituționale, dispoziția Președintelui Curții Constituționale urmează a fi validată în mod obligatoriu de plenul Curții Constituționale”, a precizat Bolea.

Acesta mai spune că Domnica Manole nu poate participa la luarea acestei decizii pe motiv că Hotărîrile Parlamentului o vizează în mod direct. La fel este de menționat că nu este vorba de o demitere, dar de retragerea actului administrativ individual de numire ce urmează a fi examinat în ordinea Contenciosului Administrativ.  

Amintim, ieri seara târziu, Curtea Constituțională a emis un comunicat de presă prin care anunța că hotărârea Parlamentului privind anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al Înalte Curți a fost suspendată, informează Curtea Constituțională. Totodată, a fost suspendată hotărârea de numire a unui nou judecător la CC. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0