Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sediul CC, păzit la indicația Maiei Sandu: Lupașcu nu are acces

© Sputnik / Mihai CarausProtest din fața Curții Constituționale
Protest din fața Curții Constituționale  - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Noul judecător la Curtea Constituțională, numit astăzi de deputații moldoveni, nu va avea acces în cadrul instituției.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Domnica Manole este în continuare judecător al Curții Constituționale. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Ea a menționat că acțiunile de astăzi ale deputaților sunt neconstituționale și nu pot schimba componența CC. Mai mult, președintele a anunțat că sediul Curții Constituționale este păzit la indicația sa, iar noul judecător ales de deputați, Boris Lupașcu, nu va putea participa la ședințele Înaltei Curți. 

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Maia Sandu spune când va merge în vizită la Moscova

„N-are cum să vină domnul Lupașcu, pentru că Curtea Constituțională este păzită la indicația mea. Doar persoanele care lucrează în mod legal și constituțional pot să intre și să decidă în cadrul Curții”, a punctat Sandu.

Președintele l-a prevenit pe Boris Lupașcu că poartă răspundere pentru că și-a dat acordul să fie numit în funcția de judecător al CC, un act neconstituțional, spune Maia Sandu. 

Hotărârea de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecător al CC, anulată>>>

Amintim, Boris Lupașcu a fost ales astăzi, 23 aprilie, în funcția de judecător la Curtea Constituțională, după ce hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la CC a fost anulată de deputați.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0