Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este gata și de acum încolo să acorde ajutor Moldovei în lupta cu pandemia

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
În contextul livrării primului lot de vaccin "Sputnik V" Republicii Moldova de către Rusia, purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, a venit cu o declarație.

Всероссийская конференция Направление 2026 - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Politică
Deputat rus: Livrarea vaccinului este doar începutul
CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Rusia urmărește cu atenție evoluția situației privind răspândirea coronavirusului în Moldova, situația din țară nu este ușoară, Moscova este pregătită să ofere asistență Chișinăului în lupta împotriva pandemiei. Acest lucru a fost anunțat sâmbătă de reprezentantul oficial al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, relatează RIA Novosti.

"Rusia urmărește cu atenție evoluția situației privind răspândirea noii infecții cu coronavirus în Moldova. Știm în ce situație dificilă se află poporul moldovenesc, cu care ne leagă relații vechi istorice, comerciale, economice, culturale și religioase", a spus ea.

Спецборт МЧС России с вакциной Спутник V приземлился в аэропорту Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Societate
Vaccinul „Sputnik V” a ajuns la Chișinău: Declarații pe Aeroport
Reprezentantul Ministerului de Externe a reamintit că după ce președintele Parlamentului moldovean, Zinaida Greceanii, s-a adresat președintelui rus Vladimir Putin, s-a decis trimiterea a 182 de mii de doze de "Sputnik V" la Chișinău, inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria. Primul lot de medicament rusesc, în valoare de 142 de mii de doze (71 de mii de doze duble) a sosit pe aeroportul din Chișinău sâmbătă, următorul lot va fi livrat în luna mai.

"Rusia este pregătită să ofere în continuare Moldovei asistență în lupta împotriva pandemiei, care nu poate fi rezolvată decât prin eforturi comune", a subliniat Zaharova. Reprezentantul Ministerului de Externe rus a declarat că Rusia este, de asemenea, „hotărâtă să păstreze și să dezvolte relații de prietenie ruso-moldovenești în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de prietenie și cooperare, a cărui a douăzecea aniversare va fi sărbătorită anul acesta", a mai spus ea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0