Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat rus: Livrarea vaccinului este doar începutul

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaВсероссийская конференция "Направление 2026"
Всероссийская конференция Направление 2026 - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Deputatul Dumei de Stat Victor Seliverstov, care este și vicepreședinte al Fracțiunii "Edinnaia Rossia", a ținut un briefing de presă în legislativul moldovean, împreună cu președintele parlamentului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Victor Seliverstov a declarat că livrarea lotului de astăzi de vaccin din Rusia către Republica Moldova este doar începutul colaborării dintre părți pe linie parlamentară.  

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Societate
Greceanîi: Securitatea și sănătatea cetățenilor este primordială
"Aceasta este doar o picătură din lucrul pe care îl începem. Dar lucru de organizare conlucrării noastre nu a încetat nici pe o clipă. Eu sunt primul adjunct al președintelui fracțiunii "Edinnaia Rossia" (Rusia Unită - n.n.) din duma de Stat, unde avem grupuri de prietenie cu parlamentele altor state. Păi, iată eu conduc grupul de prietenie a Dumei de stat a Federației Ruse cu Parlamentul Republicii Moldova", a declarat deputatul Dumei de Stat Victor Seliverstov.

El a menționat faptul că "Edinnaia Rossia" și Partidul Socialiștilor au semnat un cord de parteneriat și colaborare.

El a menționat faptul că "Edinnaia Rossia" și Partidul Socialiștilor au semnat un cord de parteneriat și colaborare, iar Duma de Stat are relații directe cu Parlamentul moldovean practic pe toate direcțiile.

"Datorită eforturilor Partidului Socialiștilor din Moldova, a lui Igor Nicoleavici Dodon, a Zinaidei Petrovna Greceanîi, a apărut decizia președintelui Federației Ruse privind livrarea a unui volum mare de vaccin rusesc "Sputnik V" în două componente, în republica Moldov, pentru a acorda un prim ajutor populației. Am să vă spun în mod direct că faptul că vaccinul a ajuns în Moldova este meritul direct al Parlamentului Moldovei și Partidului Socialiștilor din Moldova", a remarcat deputatul rus.

Спецборт МЧС России с вакциной Спутник V приземлился в аэропорту Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Societate
Vaccinul „Sputnik V” a ajuns la Chișinău: Declarații pe Aeroport
În alt context, Silvestrov a declarat că niciodată Rusia nu se va dezice de Moldova.

"Îmi doresc foarte mult ca relațiile dintre țările noastre, dintre parlamentele noastre, relațiile dintre partidele noastre să se dezvolte numai pe baza înțelegerii reciproce și a atitudinii pozitive progresive pentru popoarele din ambele țări", a spus Seliverstov.

 El a atras atenția asupra faptului că atât Moldova, cât și Rusia au o istorie bogată. "Să ne reamintim vremurile formării relațiilor dintre Ecaterina a II-a și prințul Cantemir. Și multe pot fi enumerate. Acestea sunt relații istorice care nu pot fi rupte așa.. una-doua de oamenii care doresc ca Moldova să se dezică de Rusia și Rusia de Moldova. Rusia nu se va dezice niciodată de Moldova. Cetățenii Moldovei trebuie să fie siguri că au un partener fidel, un vecin fidel ", a subliniat deputatul.

Potrivit acestuia, Federația Rusă va ajuta întotdeauna țara noastră. "Și cooperarea parlamentelor noastre nu s-a format astăzi, este bine stabilită, vă asigur că ea doar se va dezvolta ", a spus Seliverstov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0