Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Aeronava cu vaccinul „Sputnik V” a aterizat la Chișinău

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Avionul care transportă vaccinul "Sputnik V" de la Moscova în Capitala țării noastre a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Aeronava are la bord și a adus în Republica Moldova lotul de ajutor umanitar oferit de Federația Rusă de 142 mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului „Sputnik-V”. Lotul de vaccinuri este însoțit de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care a întreprins o vizită la Moscova.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Ciocoi s-a adresat autorităților ruse: Ce a declarat
„Reiterez că acest sprijin este acordat țării noastre gratuit, datorită scrisorii președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, expediate în adresa liderului rus la finele lunii februarie curent și înțelegerilor mele personale cu Vladimir Putin, Președintele Rusiei, cu care am discutat acest subiect încă pe când dețineam funcția de Președinte al Republicii Moldova”, a declarat anterior Dodon.

Potrivit acestuia, alte 40 mii de doze de vaccin vor fi furnizate în lotul următor.

Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe. Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

Мигранты в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Societate
Ambasada Moldovei la Moscova, despre legalizarea șederii pe teritoriul Rusiei
Vaccinul ”Sputnik V” a fost aprobat în 60 de țări cu o populație totală de aproximativ 3 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile de reglementare ale statelor. Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea. Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0