Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Câte cazuri noi de COVID-19 avem astăzi

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Date actualizate privind starea epidemiologică în Republica Moldova au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. În ultimele 24 de ore alte 380 de persoane au fost confirmate pozitiv la noul tip de coronavirus, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, bilanțul a ajuns la  248 898 de persoane infectate de la începutul pandemiei în 2020. Rezultatul celor de cazuri este în urma efectuării a 4737 de teste. Potrivit informațiilor, cinci cazuri au statut de import. Câte unul din Franța, Egipt, SUA și două din Italia.

Ion Cărpineanu - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Nici acum nu cred în COVID-19: Ce se întâmplă în comuna Cărpineni

MSMPS informează că și astăzi au fost înregistrate noi cazuri de infectare în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de un medic, 3 asistenți medicali și o persoană care reprezintă personalul auxiliar. 

În spitalele din țară rămân internați în stare extrem de gravă 230 de pacienți. Dintre aceștia, 38 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Totodată, ministerul anunță și decesul a 18 persoane. Moartea acestora a survenit în urma complicațiilor generate de COVID-19, fiecare din ele având și alte comorbidități. 

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0