Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nici acum nu cred în COVID-19: Ce se întâmplă în comuna Cărpineni

© Photo : Facebook / Ion CarpineanuIon Cărpineanu
Ion Cărpineanu - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", primarul comunei Cărpineni din raionul Hâncești, Ion Cărpineanu, a vorbit despre situația epidemiologică din localitate.
Așa și nu cred în COVID-19: Situația într-o localitate din țară

De la începutul pandemiei, în comuna Cărpineni au fost înregistrate 174 cazuri de infectare cu COVID-19, iar 16 persoane au pierdut lupta cu viața.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Societate
Sputnik V: Când exact va ajunge vaccinul în Moldova

În urma creșterii cazurilor noi de infectare, la începutul anului 2021 comuna Cărpineni a fost plasată sub Cod Roșu de COVID-19. Chiar și în această situație, mulți oameni au rămas sceptici în privința existenței acestui virus.

"La începutul pandemiei, oamenii erau speriați și respectau cu strictețe toate restricțiile. Ulterior, din cauza unor surse de informare în masă, fake news-uri ș.a. a apărut o nuanță de neîncredere a populației în existența și pericolul acestui virus", a declarat pentru Sputnik Ion Cărpineanu.

Primarul susține că în ciuda eforturilor depuse de către autorități pentru informarea populației, unii preferă să creadă că virusul îi va ocoli și nu manifestă nicio responsabilitate.

"Există acea doză de neîncredere mare. Chiar și atunci când în certificatul de deces se menționează cauza decesului COVID-19, oamenii nu cred și spun că autoritățile în mod special scriu acest lucru", a precizat Ion Cărpineanu.

În ultima lună, în comuna Cărpineni au fost înregistrate 16 cazuri noi de COVID-19. Șapte persoane s-au tratat la spital, iar altele trei se află la centrul COVID din Hâncești. Ceilalți oameni urmează tratament la domiciliu și se află sub supravegherea medicilor de familie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0