Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greceanîi: Securitatea și sănătatea cetățenilor este primordială

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat că cetățenii moldoveni erau demult în așteptarea vaccinului rusesc „Sputnik V”. Astfel, discuții pentru achiziționarea unui lot mai mare vor începe în scurt timp.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a reiterat intenția autorităților de la Chișinău de a procura un lot de cel puțin un milion de doze de vaccin rusesc „Sputnik V”. În cadrul unei conferințe de presă comună cu deputatul Dumei de Stat Victor Seliverstov, Greceanăi a precizat că sănătatea și securitatea cetățenilor este o prioritate pentru autorități, iar lotul de vaccin primit astăzi, 24 aprilie de la Federația Rusă va ajuta oamenii să treacă mai ușor peste pandemie. 

Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Maia Sandu: Mulțumim Federației Ruse

„Ați oferit un lot important de vaccin pentru Republica Moldova. La indicația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, prietenilor noștri din Duma de Stat, partenerilor din echipa „Rusia Unită. Sunt sigură că Ministerul Sănătății va distribui aceste vaccin așa cum ar trebui. Colegii de la minister au graficul de vaccinare, ei cunosc cine sunt persoanele care trebuie vaccinate în primul rând. Mulți cetățeni așteptau acest vaccin. Mulți dintre cunoscuții mei mă întrebau când va ajunge „Sputnik V” în Republica Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Președintele Parlamentului a mai spus că securitatea și sănătatea cetățenilor este primordială. Amintim, astăzi, 24 aprilie, Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din ajutorul umanitar de 182 de mii de doze de vaccin oferit de Federația Rusă. Din cele 142 de mii de doze, 62 vor merge către regiunea transnistreană. Următorul lot, spun oficialii, va ajunge la Chișinău în următoarele săptămâni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0