Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avionul cu vaccinul rusesc „Sputnik V” a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausСпецборт МЧС России с вакциной "Спутник V" приземлился в аэропорту Кишинева
Спецборт МЧС России с вакциной Спутник V приземлился в аэропорту Кишинева - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Abonare
Avionul special al Ministerului rus pentru Situații Excepționale care transportă vaccinul "Sputnik V" de la Moscova în Republica Moldova a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Aeronava are la bord și a adus în Republica Moldova lotul de ajutor umanitar oferit de Federația Rusă de 142 mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului „Sputnik-V”. Avionul a fost oferit de Ministerul pentru Situații Excepționale a Federației Ruse. Lotul de vaccinuri este însoțit de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care a întreprins o vizită la Moscova.

Доставка российской вакцины Спутник V в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Video
Aeronava cu vaccinul „Sputnik V” a aterizat la Chișinău
Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe. Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

Vaccinul ”Sputnik V” a fost aprobat în 60 de țări cu o populație totală de aproximativ 3 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile de reglementare ale statelor. Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea. Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0