Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aeronava cu vaccinul „Sputnik V” a decolat spre Chișinău - Video

© AFP 2022 / MOHAMMED ABEDVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 24.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În aproximativ trei ore aeronava care transportă vaccinul Sputnik V va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Aeronava care are la bord lotul de ajutor umanitar oferit de Federația Rusă de 142 mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului „Sputnik-V”, a decolat. Despre aceasta anunță pe pagina sa de Facebook, liderul PSRM, Igor Dodon, care întreprinde o vizită la Moscova. 

„Reiterez că acest sprijin este acordat țării noastre gratuit, datorită scrisorii președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, expediate în adresa liderului rus la finele lunii februarie curent și înțelegerilor mele personale cu Vladimir Putin, Președintele Rusiei, cu care am discutat acest subiect încă pe când dețineam funcția de Președinte al Republicii Moldova”, scrie Dodon.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Maia Sandu spune când va merge în vizită la Moscova

Potrivit acestuia, alte 40 mii de doze de vaccin vor fi furnizate în lotul următor. Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe. Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

Vaccinul ”Sputnik V” a fost aprobat în 60 de țări cu o populație totală de aproximativ 3 miliarde de oameni. ”Sputnik V” ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile de reglementare ale statelor. Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea. Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0