Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu spune când va merge în vizită la Moscova

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu spune că este deschisă pentru a întreprinde o vizită în Federația Rusă, pentru a discuta mai multe subiecte importante.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Maia Sandu va merge în Federația Rusă atunci când va permite situația pandemică. Declarația a fost făcută de șeful statului în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. 

„Avem multe probleme de rezolvat. Unele sunt mai urgente. De exemplu, încă în luna martie am expediat două scrisori. Una se referă la solicitarea de donație de vaccin, care din câte înțeleg va ajunge în următoarele zile. A doua scrisoare se referă la posibilitatea exportului anumitor mărfuri fără taxe vamale”, a menționat șeful statului. 

Mai Sandu a reiterat că vizita sa în Federația Rusă va avea loc atunci când va permite situația în contextul pandemiei de COVID-19. De cealaltă parte, prezentatorul emisiunii a întrebat-o de ce nu are discuții telefonice, în cazul în care o vizită în acest moment nu este posibilă. Drept răspuns, președintele a menționat că discuțiile telefonice nu sunt excluse, chiar dacă nu sunt atât de eficiente. 

Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Sandu: Un atac fără precedent la independența Curții Constituționale

„Discutăm deocamdată prin intermediul ambasadei pe aceste subiecte și în momentul când va fi posibil, vom avea și discuții telefonice”, a declarat Sandu. 

Prezentatorul a insistat să afle de ce Maia Sandu nu întreprinde o vizită oficială în Rusia din moment ce aceasta a mers în mai multe state în plină criză pandemică. 

„Am avut o vizită oficială în Ucraina. L-am primit în vizită oficială pe președintele României. În România am reușit să merg doar în treacăt pentru că sunt subiecte importante care țin de vaccin și sperăm să avem niște rezultate în următoarele zile. Sunt și alte țări în care am invitație, dar nu pot să merg din cauza crizei pandemice și din cauza crizei politice din țară”, a mai spus Maia Sandu. 

În context, președintele a menționat că imediat ce va fi posibil, va lucra „pe partea de politică externă”. Sandu a menționat că politica externă, problemele de securitate și apărare sunt prerogativele principale ale unui președinte.   

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0