Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salariile lucrătorilor medicali vor fi majorate: Cu cât ar putea să crească

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaMedici
Medici - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Deputații au votat în prima lectură un proiect de lege ce prevede majorarea salariilor lucrătorilor medicali cu 40 la sută. Inițiativa legislativă trebuie să fie supusă votului și în lectura a doua.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Proiectul de lege ce prevede majorarea salariilor lucrătorilor medicali cu 40% de la 1 iulie 2021 a fost votat în prima lectură.

Lei - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Cine ar urma să beneficieze de indemnizații majorate

„Documentul presupune alocarea resurselor financiare suplimentare pentru majorarea salariilor tuturor categoriilor de personal angajat în instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, inclusiv contabili, economiști și alte categorii de personal administrativ-gospodăresc care anterior au beneficiat de o creștere de 3%”, se menționează în comunicatul de presă al Parlamentului. 

Astfel, 45 de mii de persoane din sistemul medical vor beneficia de majorări. Conform proiectului, banii necesari pentru acoperirea majorărilor pot fi luați din contul soldurilor cumulative înregistrate la sfârșitul anului 2020 care au constituit peste 686 de milioane de lei. 

Deputații au decis comasarea acestui proiect cu o altă inițiativă legislativă a PSRM care prevede alocarea a peste 840 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor necesare creșterilor salariale. Totodată, alte aproape 272 de milioane de lei vor fi alocate pentru acordarea indemnizațiilor lucrătorilor medicali implicați nemijlocit în lupta cu pandemia. 

Proiectul final urmează să fie dezbătut în lectura a doua de Legislativ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0