Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Transmisiune în direct de la protestul din fața Curții Constituționale

© Sputnik / Mihai CarausProtest din fața Curții Constituționale
Protest din fața Curții Constituționale - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Acțiune de protest în fața Curții constituționale după ce Parlamentul a abrogat hotărârii de numire în funcția de judecător al CC a Domnicăi Manole.

Îndemnul de a ieși la acțiunea de protest în susținerea Curții Constituționale a venit din partea deputaților Partidului Acțiune și Solidaritatea, după anularea de către deputați a hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al Curții Constituționale.

„Din informațiile noastre, lucrurile devin din ce în ce mai complicate. Se conturează clar o tentativă de lovitură asupra Curții Constituționale. Șor, Dodon, Plahotniuc au pus la cale atacul asupra Curții Constituționale”, a declarat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

În context, Grosu a chemat cetățenii să iasă în stradă, în fața Curții Constituționale.

lexandru Tănase - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
A rămas sau nu Manole fără mandat de judecător - fost președinte al CC

De precizat, după ce au anulat hotărârea de numire în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Domnicăi Manole, deputații au introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind numirea unui judecător la CC.

Tot astăzi, deputații au votat numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Este vorba despre Boris Lupașco, care a fost ales pentru un termen de șase ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0