Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisie specială, constituită la Parlament

© Sputnik / Mihai CarausParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații au votat constituirea Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea proiectelor de legi privind reforma constituțională. Comisia va fi formată din 11 membri din rândul deputaților.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă a Parlamentului, Comisia va fi formată din reprezentanți ai fracțiunilor și grupurilor parlamentare, experți în drept constituțional, reprezentanți ai mediului academic și societății civile.

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Curtea Constituțională are un nou judecător: Cine este

Astfel, din Comisie vor face parte 11 deputați din toate fracțiunile, grupurile și platformele parlamentare. Președinte al Comisiei a fost ales deputatul socialist Vasile Bolea. Totodată, din rândul membrilor urmează a fi numiți doi vicepreședinți.

Potrivit președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, care este și unul din autorii proiectului, documentul a fost elaborat în scopul asigurării stabilității, funcționalității și conlucrării ramurilor puterilor în stat și sporirii eficienței administrației publice, garantării independenței și protecției juridice autorității de jurisdicție constituțională, consolidării societății, a statalității, suveranității și independenței Republicii Moldova.

Amintim că 54 de deputați au adoptat vineri, 23 aprilie, și declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care a citit în plen textul declarației, consideră că Înalta Curte și-a încălcat propria jurisprudență, când a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea parlamentului. Și asta pentru că în Legislativ există o majoritate gata să sprijine un candidat la funcția de premier. 

La scurt timp, Parlamentul a anulat hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Curtea Constituțională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0