Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisie specială, constituită la Parlament

© Sputnik / Mihai CarausParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Deputații au votat constituirea Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea proiectelor de legi privind reforma constituțională. Comisia va fi formată din 11 membri din rândul deputaților.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă a Parlamentului, Comisia va fi formată din reprezentanți ai fracțiunilor și grupurilor parlamentare, experți în drept constituțional, reprezentanți ai mediului academic și societății civile.

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Curtea Constituțională are un nou judecător: Cine este

Astfel, din Comisie vor face parte 11 deputați din toate fracțiunile, grupurile și platformele parlamentare. Președinte al Comisiei a fost ales deputatul socialist Vasile Bolea. Totodată, din rândul membrilor urmează a fi numiți doi vicepreședinți.

Potrivit președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, care este și unul din autorii proiectului, documentul a fost elaborat în scopul asigurării stabilității, funcționalității și conlucrării ramurilor puterilor în stat și sporirii eficienței administrației publice, garantării independenței și protecției juridice autorității de jurisdicție constituțională, consolidării societății, a statalității, suveranității și independenței Republicii Moldova.

Amintim că 54 de deputați au adoptat vineri, 23 aprilie, și declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care a citit în plen textul declarației, consideră că Înalta Curte și-a încălcat propria jurisprudență, când a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea parlamentului. Și asta pentru că în Legislativ există o majoritate gata să sprijine un candidat la funcția de premier. 

La scurt timp, Parlamentul a anulat hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Curtea Constituțională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0