Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția Republicii Moldova
Președinția Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Astăzi va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în contextul deciziilor adoptate astăzi în Parlamentul Republicii Moldova cu referire la Curtea Constituțională.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Consiliul Suprem de Securitate se convoacă astăzi în ședință, anunță serviciul de presă al Președinției. Pe ordinea de zi ieste inclusă o singură chestiune. 

„Subiectul ce urmează fi abordat în cadrul ședinței este riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova”, informează serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Curtea Constituțională are un nou judecător: Cine este

Ședința CSS va avea loc astăzi, 23 aprilie 2021, începând cu ora 17.00. Cu 54 de voturi pentru, Parlamentul a adoptat astăzi, 23 aprilie, declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” în cadrul ședinței plenare. Ulterior, aleșii poporului au votat anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Curtea Constituțională. După o pauză de 15 minute, deputații au revenit în sala de ședințe și au votat pentru numirea unui nou judecător la CC. Este vorba de Boris Lupașco și, după procedura de vot, el a depus jurământul. După ce a fost prezentată candidatura lui Boris Lupașco, deputatul Adrian Candu l-a întrebat pe acesta dacă nu i se pare numirea sa un abuz și dacă nu își asumă o chestiune problematică.

În replică, Lupașco a răspuns: „Eu nu pot da apreciere acțiunilor și declarațiilor dumneavoastră ca parlamentari astăzi, dacă voi fi numit, dacă voi fi acceptat sigur că o să urmez buchia Constituției”, a declarat Boris Lupașco. Pentru candidatura lui Boris Lupașco au votat 56 de deputați.

Între timp, în fața Curții Constituționale s-au adunat mai multe persoane, îndemnate de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, care protestează împotriva acțiunilor deputaților. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0