Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Judecătorii Curții au venit cu o reacție la Declarația privind caracterul captiv al CC

© Sputnik / Anatolii KiriakЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Judecătorii Curții Constituționale au calificat declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” ca fiind exclusiv politică.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Hotărârea Parlamentului „pentru adoptarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale” are caracter exclusiv politic, susțin judecătorii Curții Constituționale. Potrivit acestora, asemenea acte ale Parlamentului produc doar efecte politice. 

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Politică
Parlamentul a adoptat declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale”

„Judecătorii Curții respectă dreptul la libertatea de exprimare politică al parlamentarilor, însă reiterează că asemenea declaraţii prejudiciază statul de drept, imaginea Curții Constituționale și periclitează implementarea unei veritabile culturi a constituționalismului în Republica Moldova. De asemenea, judecătorii Curții reiterează că, potrivit articolului 140 din Constituție, hotărârile, avizele și deciziile  Curții Constituționale sunt definitive și nu pot fi atacate. Acestea sunt obligatorii pentru toate   autoritățile  statului”, este precizat într-un comunicat al CC.

Amintim, cu 54 de voturi pentru, Parlamentul a adoptat declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Deputatul PSRM Vasile Bolea, care a citit în plen textul declarației, consideră că Înalta Curte și-a încălcat propria jurisprudență, când a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea parlamentului. Și asta pentru că în Legislativ există o majoritate gata să sprijine un candidat la funcția de premier. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0