Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Eficiența vaccinului rusesc ”Sputnik V” este de 97,6%. OMS ar putea aproba vaccinul deja la începutul verii.

CHIȘINĂU, 22 apr – Sputnik. Vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva COVID-19 ar putea primi autorizarea OMS la începutul verii. Acest lucru s-ar putea întâmpla la câteva săptămâni după încheierea activității misiunii OMS, programată pentru luna mai. Declarația a fost făcută de ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Verșinin, în urma întâlnirii la Geneva cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Am vorbit despre posibilitatea unei astfel de decizii imediat după finalizarea lucrărilor a două misiuni, dintre care una este deja în Rusia, iar a doua va ajunge în mai. Respectiv, dacă toate acestea se vor face rapid, cred că putem vorbi de termene care nu se măsoară în luni, ci în săptămâni", a spus Serghei Verșinin.

El a adăugat că activitatea cu OMS se desfășoară în paralel cu creșterea producției vaccinului rusesc, iar într-o lună capacitățile vor face posibilă producerea a zeci de milioane de doze de ”Sputnik V”, relatează RIA Novosti.

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Societate
Ministerul Sănătății: Moldova ar putea cumpăra 700 000 de doze de vaccin ”Sputnik V”

Includerea vaccinului ”Sputnik V” în lista de vaccinuri autorizate de Organizație pentru utilizare în situații de urgență va fi un pas important în lupta împotriva pandemiei globale.

"Aceasta, evident, va fi o confirmare importantă a corectitudinii, necesității și eficacității vaccinului nostru. Știți că am încheiat deja acorduri cu peste 60 de țări și cu zeci de țări au convenit asupra producției locale a vaccinului nostru. Cred că după ce vom efectua o astfel de specificare cu OMS, cererea pentru vaccinul nostru va fi mult mai semnificativă în lume ", - a declarat ministrul adjunct de externe al Federației Ruse.

Date noi: Vaccinul ”Sputnik V” are o eficiență de 97,6%>>>

Eficiența vaccinului ” Sputnik V” împotriva coronavirusului a constituit 97,6%, potrivit analizei datelor  în privința a 3,8 milioane de cetățeni ruși vaccinați - ceea ce este mai mult față de datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), a comunicat anterior Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RDIF) și Centrul Gamalei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0