Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hotărârea de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecător al CC, anulată

© Sputnik / Miroslav RotariDomnica Manole
Domnica Manole  - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător a Curții Constituționale a fost ilegală, declară socialiștii. Aceștia au cerut anularea hotărârii prin care Manole a fost numită judecător la Înalta Curte.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Parlamentul a anulat hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Curtea Constituțională. În prezentarea proiectului de hotărâre, socialistul Vasile Bolea a precizat că este vorba de un proiect care anulează prin retragere în parte cu efect pentru viitor actul individual ilegal favorabil și anume Hotărârea Parlamentului nr.121 din 16 august 2019 privind numirea doamnei Domnica Manole în funcția de judecător al Curții Constituționale”. 

Domnica Manole - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2021
Politică
Domnica Manole, despre decizia pronunțată de Curtea Constituțională

„La emiterea actului administrativ individual de numire în funcție a doamnei Domnica Manole au fost încălcate mai multe norme de drept care au ca obiect de reglrementare condițiile de numire în funcție de judecător a Curții Constituționale, înclusiv normele privind organizarea și desfășurarea concursului”, a declarat Vasile Bolea, autorul proiectului. 

Socialistul spune că Domnica Manole a fost numită în funcția de judecător al Înaltei Curți cu încălcarea criteriului juridic de înaltă competență profesională. 

„Domnica Manole a menționat că meritele acesteiea pentru a deveni judecător al Curții Constituționale constă în faptul că în ultimii trei ani ar fi fost pe baricade. Totodată, Domnica manole a picat concursul la Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii și Parlament, fapt ce denotă o lipsă totală a profesionalismului”, a mai spus socialistul Vasile Bolea. 

Acesta a menționat că hotărârea de anulare a mandatului de judecător al Domnicăi Manole nu este cu iz politic ci este un document pur juridic. Hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului privind numirea unui judecător al Curții Constituționale a fost adoptată cu votul a 53 de deputați. Hotărârea intră în vigoare și este executorie la data adoptării și poate fi contestată, în termen de 30 de zile, cu cerere prealabilă adresată Parlamentului Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0