Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Are oare Parlamentul o ”armă secretă” împotriva președintelui – expert

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2021
Abonare
Analistul politic Vladimir Bruter a explicat în studioul Sputnik Moldova dacă poate majoritatea parlamentară să opună rezistență voinței Maiei Sandu.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Majoritatea parlamentară are toate posibilitățile pentru a-i opune cu succes rezistență politică președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu – opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de analistul politic Vladimir Bruter.

Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Politică
Dodon: De ce este  problematică desfășurarea alegerilor anticipate

"Alegerile nu pot fi convocate fără anumite decizii ale Parlamentului, în speță, acesta trebuie să aloce bani. Și, în general, Parlamentul poate crea mai multe coliziuni. Atunci când Maia Sandu și sponsorii săi politici se comportă în acest fel, ei riscă. Ei cred că Dodon nu va opune o rezistență reală ", a spus expertul.

Sandu crede că alegerea ei în funcția de președinte i-a unit pe moldoveni>>>

Dar politologul se îndoiește de faptul că majoritatea parlamentară este gata să meargă până la capăt în confruntarea cu președintele.

"Totul depinde de măsura în care Dodon, Șor și, eventual, Năstase sunt gata să ia asupra lor inițiativa. Deocamdată nu am observat așa ceva în ceea ce-i privește. Mai mult, Shor nu se află în Moldova și nu manifestă un activism prea mare. Văd o anumită pasivitate în acțiunile majorității parlamentare. "- a spus Bruter.

Expertul a remarcat de asemenea indecizia Partidului ”Platformei DA”.

„În ceea ce ține de Partidul ”Platforma DA”, aceștia ocupă o poziție intermediară, ei înșiși nu înțeleg cum să se comporte - fie să susțină majoritatea în unele privințe, fie să nu susțină. Însă chiar dacă vor reuși să se ”târâie” în următorul Parlament, ei nu va avea nicio influență acolo. Occidentul nu are nevoie de ei, nici alegătorul de stânga nu are nevoie de ei. Pentru ei este important să-și demonstreze identitatea, deocamdată nu au putut să facă acest lucru ", a rezumat interlocutorul

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0