Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii nu renunță la reforma constituțională

Vasile Bolea, deputat PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Fracțiunea PSRM va propune crearea unei Comisii speciale pentru elaborarea proiectelor de lege privind reforma constituțională, anunță socialiștii într-un comunicat de presă.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Fracțiunea PSRM va propune Legislativului crearea unei comisii parlamentare speciale pentru elaborarea proiectelor de lege privind reforma constituțională.

Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi: sunt anulate restricțiile de deplasare
Proiectul de hotărâre cu privire la constituirea unei asemenea comisii a fost discutat în cadrul Comisiei Juridice, Numiri Și Imunități a forului legislativ.

”Statul are nevoie de o revizuire a legislației în domeniul constituțional. Posibil să venim și cu un proiect de modificare a Constituției Republicii Moldova”, a declarat președintele Comisiei Juridice, Vasile Bolea, unul din autorii proiectului.

Reforma constituțională va urmări modificări la legislație ce urmează să înlăture blocajele politice în relațiile dintre Președinte – Guvern – Parlament, să combată traseismul politic. De asemenea, comisia ar putea examina și inițiativele lansate de Igor Dodon cu privire la reducerea numărului de deputați, trecerea la forma de guvernare prezidențială.

Распятие  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Acces interzis în biserici: Cum se va desfășura Slujba Învierii
Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat, în ajun, la postul de televiziune NTV Moldova că reforma constituțională lansată în mandatul său de președinte al țării trebuie să fie dusă până la capăt. Președintele PSRM a menționat că deputații socialiști vor propune în Parlament crearea unei astfel de comisii, după ce actualul șef al statului, Maia Sandu, a ordonat dizolvarea Comisiei privind reforma constituțională, creată prin decretul președintelui Igor Dodon, în vara anului 2020.

Comisia Parlamentară urmează să se consulte cu experții în drept constituțional, mediul academic și alte instituții. Din comisie vor face parte 15 deputați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0