Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scandalul cărnii de la Piața Centrală: Angajații ANSA în arest

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Scandalul certificatelor de calitate și sanitar-veterinare falsificate de angajații ANSA continuă. Aceștia au primit câte 30 de zile de arest.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Câte 30 de zile de arest au primit cei trei angajați ai Laboratorului de expertiză al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, învinuiți de corupere pasivă. Doi dintre aceștia urmează să fie plasați în penitenciarul 13, iar unul - la domiciliu, din motiv că a fost confirmat pozitiv la covid-19.

Carne de porc fără acte de proveniență - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Societate
Nici nu ne imaginăm ce mâncăm: Iată ce carne cumpărăm din Piața Centrală - VIDEO

Alte două persoane, reținute în dosarul mitei cu certificate sanitare, colaborează cu ancheta și sunt cercetate în stare de libertate. Încheierea judecătorului poate fi contestată la Curtea de Apel în ordinea stabilită de lege.

Amintim, ofițerii CNA au descins la Piața Centrală din Capitală. Mai mulți funcționari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor, dar și agenți economici, au ajuns pe mâna ofițerilor CNA. Aceștia sunt cercetați în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă și activă. Persoanele sunt bănuite că ar fi eliberat certificate de calitate și sanitar-veterinare falsificate, contra plată, mai multor comercianți de carne din Piața Centrală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0