Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii vor putea merge în sfârșit la film: Iată de când

© Sputnik / Mihai CarausИстория Молдова фильм
История Молдова фильм - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Moldovenii vor putea merge în sfârșit la teatru și film, întrucât instituțiile teatral-concertistice își reiau activitatea din 2 mai. Dacă teatrele au mai fost redeschise periodic în timpul pandemiei, atunci la film vor putea merge în premieră. Și doar în aer liber.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Instituțiile teatral-concertistice din Republica Moldova își vor relua din data de 2 ai activitatea, dar cu un număr de spectatori nu mai mare de 30% din numărul de locuri disponibile în sălile de teatru și concerte. Precizarea a fost făcută de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Распятие  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Acces interzis în biserici: Cum se va desfășura Slujba Învierii

Ciocoi a adăugat că, în funcție de evoluția situației pandemice, această decizie va fi revizuită. Fie va fi sistată activitatea, fie va fi majorat numărul de spectatori.

Tot din data de 2 mai sunt permise acțiunile culturale în aer liber de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema. Este vorba de instituțiile acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Și în acest caz însă vor trebui respectate însă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. 

Amintim că mai mulți actori din țară au protestat anterior pentru redeschiderea teatrelor. „Avem nevoie de artă!”, au menționat aceștia. 

Printre cei care au protestat se numără și artiștii de la Teatrul "Luceafărul", care s-au declarat discriminați în raport cu alți cetățeni ai țării, întrucât nu-și pot desfășura activitatea. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0