Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gheorghe Cavcaliuc, în fața procurorilor: De ce este bănuit

© Sputnik / Miroslav RotariГеоргий Кавкалюк
Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Epopeea „verde de briliant” continuă. Președintele partidului PACE a stat față în față cu procurorii în calitate de bănuit în dosarul deschis de oamenii legii după incidentul cu vicepreședintele raionului Sângerei, care a ajuns la spital.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost audiat astăzi de procurorii raionului Sângerei în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Justiție  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Politică
Președintele organizației teritoriale PACE, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei care a avut nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, Cavcaliuc nu și-a recunoscut vina. În acest dosar sunt cercetați și alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE.

Ultimul continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau ca acesta să fie arestat. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0