Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Președintele organizației teritoriale PACE, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

© AP Photo / Charlie NeibergallJustiție
Justiție  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE din Sângerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Magistrații Judecătoriei Sângerei au decis plasarea în arest la domiciliu pentru 30 de zile a președintelui organizației teritoriale a formațiunii politice PACE din Sângerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant. Asta chiar dacă procurorii au cerut arestarea învinuitului pentru o lună.

Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Incidentul din Sângerei: A fost recunoscut „bănuit” încă un membru PACE
Astfel, Procuratura consideră încheierea judecătorului de instrucție ilegală și anunță că o va contesta. În același timp, al treilea membru PACE a fost astăzi recunoscut și audiat de Procuratura raionului Sângerei în calitate de bănuit în cazul din 6 aprilie.

Amintim că în seara de 6 aprilie, reprezentanții Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreşedintele raionului Sângerei Tudor Tutunaru.

Drept motiv al acțiunii a fost invocat faptul că funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 fără a avea acest drept, neoferind posibilitate să se vaccineze în primul rând medicii, dar și alte persoane conform etapelor stabilite de Ministerul Sănătății, a explicat Poliția Sângerei.

"Incidentul este cercetat penal sub aspectul comiterii ”huliganismului de două sau mai multe persoane” și ”chemării la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Cazul este investigat de Procuratura raionului Sângerei", se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Tudor Tutunaru se află internat la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Potrivit medicilor, în prezent, starea acestuia este stabilă. Procurorii continuă investigarea cazului. Pentru astfel de acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0