Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Moldova: Încă 25 de oameni au decedat

© Inquam Photos / Virgil SimonescuSpital, secția COVID
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Noi date privind starea epidemiologică din Republica Moldova au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Încă 25 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că numărul total de decese din țara noastră, de la începutul pandemiei a ajuns la 5 668 de oameni.

Galina Vieru - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Emoționant: Expoziție vernisată într-un spital din Capitală - detalii

Din numărul de cazuri de deces înregistrate astăzi este și un angajat al sistemului medical. Este vorba de mediculu Sergiu Dascăl, care activa în cadrul Centrului Medicilor de Familie din municipiul Bălți. Până la ziua de azi, Republica Moldova a pierdut 114 lucrători medicali din cauza infecției COVID-19.

Totodată, alte 618 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor a ajuns la 248 009 persoane infectate. Din numărul total de cazuri, trei cazuri sunt de import, câte unul din Federația Rusă, SUA și România. Cazurile de astăzi sunt rezultatul efectuării a 5 649 de teste efectuate. Din numărul total de cazuri, 10 sunt lucrători medicali. Este vorba de un medic, șase asistenți medicali și alte trei persoane care reprezintă personalul auxiliar. 

Un număr mare de pacienți - 242, rămân internați în stare gravă. Dintre aceștia 46  de persoae sunt conectate la aparate de respirație asistată. Vestea bună a zile este numărul mare de persoane vindecate - 850 de pacienți. În total, 235 054 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0