Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce sumă ar fi cerut un fost șef de la Anticorupție pentru a-și retrage acuzațiile

© Sputnik / Miroslav RotariPCCOCS
PCCOCS - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Abonare
Un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție este bănuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari. Suspectul nu-și recunoaște vina și este cercetat în libertate. 

CHIȘINĂU, 22 apr - Sputnik. Potrivit Procuraturii, în anul 2018, când bănuit activa în calitate de procuror, acesta ar fi pretins de la un condamnat mită în valoare de 50 de mii de euro.

Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Judecătorul învinuit de trafic de influență s-a mai ales cu un dosar penal

Pentru această sumă, fostul procuror urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău, în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Potrivit Procuraturii, banii ar fi fost transmiși fostul procuror prin intermediul concubinei condamnatului, iar ulterior procurorul a renunțat la acuzațiile sale inițiale și a solicitat eliberarea condamnatului din arest. Astfel, instanța de apel a luat în considerare cele spuse de fostul procuror atunci când a adoptat decizia, fapt ce i-a permis acestuia să-și ”onoreze” promisiunea în schimbul banilor.

Instituția precizează că în prezent bănuitul nu mai activează în organele procuraturii.

Fostul procuror a fost audiat de oamenii legii, însă acesta nu-și recunoaște vina. În prezent, el este cercetat la libertate, iar măsura preventivă ar urma să fie decisă după înaintarea învinuirii.

Urmărirea penală este efectuată de către PCCOCS de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0