Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Turov: În ce mod vor coopera Moldova și Rusia sub președinția Sandu

© Sputnik / Mihai CarausФлаг Россия Молдова
Флаг Россия Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Artiom Turov a prezis în ce mod se va dezvolta cooperarea moldo-rusă în următorii câțiva ani, în timpul mandatului mandatului de președinte al Maiei Sandu, cunoscută pentru viziunile sale pro-occidentale.

CHIȘINĂU, 21 apr - Sputnik. La 19 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Răspunzând la o întrebare despre relațiile cu Rusia, șeful statului moldovean a recunoscut că aceste relații s-au înrăutățit de la inaugurarea sa.

© Sputnik / Mihai CarausArtiom Turov, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse
Turov: În ce mod vor coopera Moldova și Rusia sub președinția Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Artiom Turov, deputat al Dumei de Stat a Federației Ruse

În același timp, ea și-a exprimat speranța de a reveni la regimul comerțului cu Rusia care exista înainte de semnarea Acordului de asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Cum se vor dezvolta relațiile dintre Moldova și Rusia în timpul mandatului Maiei Sandu? Răspunsul la întrebare a fost oferit în emisie la Radio Sputnik Moldova de către deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse Artiom Turov.

„Pentru a reprezenta cel mai eficient interesele cetățenilor săi, actualul lider trebuie să le asculte cu atenție opiniile. Alegerile, care au avut loc la sfârșitul anului trecut, au arătat clar că există o diviziune a societății în Republica Moldova și câți cetățeni au votat pentru candidatul alternativ", a spus interlocutorul. 

Potrivit parlamentarului rus, Sandu trebuie să audă părerea acelor cetățeni care locuiesc în Moldova și se confruntă cu probleme în fiecare zi, și nu a reprezentanților diasporei care locuiesc în Europa de Vest și care votează de acolo. 

Maia Sandu la APCE - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Maia Sandu i-a mințit nu doar pe moldoveni, ci și pe europeni

„Oamenii care trăiesc și câștigă bani în străinătate nu știu ce se întâmplă în patria lor. Sandu trebuie să ia în considerare modul în care oamenii din țară văd construirea relațiilor cu Rusia. Într-o societate polarizată, președintele trebuie să acționeze ca garant al coeziunii și integrității", a adăugat deputatul Dumei de Stat.

Turov este sigur: în acest moment, Occidentul folosește nu numai Moldova, ci și alte state pentru a pune în aplicare politica de constrângere a Rusiei, dar fără a avea prea mult succes în acest sens.

Această tactică duce la o deteriorare constantă a situației, în special a economiilor acelor țări care sunt folosite în confruntarea Bruxellesului și Washingtonului.

Cu toate acestea, spune Turov, Rusia continuă să considere poporul moldovenesc drept fratern. Acest lucru este demonstrat de poziția pe care Federația Rusă o adoptă constant în relațiile comerciale cu Moldova, în ceea ce privește cooperarea umanitară, în ceea ce privește sprijinul pe care îl oferă republicii cu privire la o serie de probleme asociate pandemiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0