Ministerul Finanțelor a emis astăzi obligațiuni de stat

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Финансов
Министерство Финансов  - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Finanțelor anunță că a emis astăzi în premieră și cu succes obligațiuni de stat pe o perioadă de 7 ani în valoare totală de 75 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Serviciul Comunicare al Ministerului Finanțelor anunță într-un comunicat de presă că miercuri, în cadrul licitației de plasare a valorilor mobiliare de stat pe piața primară, au fost emise, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, obligațiuni de stat pe 7 ani, la o rată anuală a dobânzii fixe de 6,50%.

Diana Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
„Prețurile vor crește”: Ce produse ar putea să se scumpească în viitorul apropiat
Oferta Ministerului Finanțelor a fost acoperită în proporție de 107%, fiind emise obligațiuni de stat în sumă de cca. 75 de milioane de lei față de 70 de milioane de lei oferite. Principalii cumpărători au fost băncile-dealeri primari și investitorii instituționali.

Ministerul Finanțelor va emite acest instrument financiar cu regularitate și va spori lichiditatea acestuia prin operațiunile sale de redeschidere a emisiunii (reopening).

Ministerul Finanțelor a amintit că a emis până în prezent doar obligațiuni de stat pe termen de 2, 3 și 5 ani, iar emisiunea acestora pe termen de 7 ani este un pas major spre completarea curbei randamentelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0