Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

„Prețurile vor crește”: Ce produse ar putea să se scumpească în viitorul apropiat

© Sputnik / OsmatescoDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Abonare
Producătoarea și activista civică Diana Crudu susține că este îngrijorată de situația provocată de criza pandemică și economică. Toate problemele luate în ansamblu afectează și cea mai importantă ramură a economiei țării noastre – agricultura.
Antreprenor: 2021 va fi un an plin de provocări

Potrivit Dianei Crudu, în anul 2021 ne așteaptă o majorare a prețurilor la produse alimentare.

"Am asistat la creșterea prețurilor carburanților, devalorizarea monedei naționale ș.a. În aceste condiții, creșterea preșurilor la produse este inevitabilă. Deja a crescut prețul pentru carnea de pui și există marele risc să continuie o ușoară creșterere. Desigur că majorarea prețurilor la produsele de bază trage după sine și creșterea prețurilor la alte produse", a precizat pentru Sputnik Moldova antreprenoarea.

Линия разлива и фасовки подсолнечного масла - Sputnik Moldova, 1920, 01.04.2021
Societate
Prețul la ulei va mai crește: Explicațiile specialiștilor și măsurile luate de stat

În ultima perioadă, un subiect foarte discutat a fost exportul de grâu și impactul asupra securității alimentare a țării. În cadrul emisiunii "Logica Puterii", secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihai Machidon, a precizat că securitatea alimentară a țării nu este pusă în pericol, iar în perioada următoare nu vom asista la creșterea prețurilor, cel puțin la pâine.

"Pâinea socială și prețurile la pâine nu au fost majorate, chiar și în pofida creșterii prețurilor la grâu. Au fost poate majorări neesențiale pentru produsele din patiserie - tort, covrigei, dar care, să spunem așa, nu sunt de prima necesitate. În perioadă următoare sperăm că nu vor crește prețurile la pâine", a punctat Machidon.

Precizăm că în ultima perioadă mai multe produse alimentare s-au scumpit semnificativ. De exemplu, uleiul de floarea soarelui a ajuns să coste în unele magazine chiar și peste 40 de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0