Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Donează 2 procente din impozitul pe venit: Iată care este procedura

© Sputnik / Mihai CarausOlga Golban
Olga Golban - Sputnik Moldova, 1920, 21.04.2021
Abonare
Au rămas zile numărate până când persoanele fizice, plătitoare de impozite, pot direcționa cele 2% din impozitul anual pe venit către organizațiile neguvernamentale sau religioase din țară.
Donează 2 procente din impozitul pe venit: Iată care este procedura

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șeful adjunct al Direcției generale administrare fiscala a Serviciului Fiscal de Stat Olga Golban a vorbit despre condițiile și procedura de depunere a declarațiilor pe venit și direcționarea celor 2 procente din impozit pentru organizațiile obștești.

Contribuabilii pot direcționa 2% doar către organizațiile înregistrate în Lista beneficiarilor desemnării procentuale. Pentru a beneficia de acești bani, organizațiile trebuie să corespundă anumitor criterii: să aibă cel puțin un an de activitate, să nu aibă datorii la bugetul de stat și să desfășoare activități de utilitate publică.

Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Societate
Fiscul atenționează! Pentru ce încălcare poți fi amendat în Moldova

Desemnarea procentuală se realizează odată cu depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit. Astfel, orice persoană care dorește să direcționeze cele 2% trebuie să depună declarația cu privire la impozitul pe venit, chiar dacă este angajată într-un singur loc de muncă și nu are această obligație.

"În primul rând, contribuabilul trebuie să cunoască denumirea organizației pe care dorește să o susțină și codul fiscal al acesteia. Agentul fiscal va ghida persoana în această procedură. Formularele pot fi depuse și online cu aplicarea semnăturii electronice sau mobile", a precizat Olga Golban.

Persoanele fizice, plătitoare de impozite, pot direcționa cele 2% din impozitul anual pe venit către organizațiile neguvernamentale sau religioase din țară până la data de 30 aprilie 2021.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0