Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va deveni Moldova membră a UE peste 10 ani?

© Photo : pressmia.ruПавел Кандель
Павел Кандель - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Ce șanse sunt ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene peste 10 ani? La această întrebare a răspuns cercetătorul științific al Institutului European al Academiei de Științe a Federației Ruse, Pavel Kandeli.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. "Să planifici ce se va întâmpla peste 10 ani nu are sens. Nimeni nu știe ce va fi atunci cu Uniunea Europeană sau cu Moldova. Să faci un plan pentru o astfel de perioadă este ceva din domeniul fantasticei neștiințifice", a declarat expertul.

Maia Sandu și Gianni Buquicchio  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Politică
Maia Sandu a discutat cu Gianni Buquicchio despre reformarea justiției
Procesele integraționiste care cu adevărat au loc nu au nicio legătură cu promisiunile electorale ale politicienilor, afirmă politologul.

"Moldovei nimeni nu i-a promis că va fi acceptată în Uniunea Europeană sau că va începe negocierile privind aderarea la UE. Și nici că măcar va deveni candidat la aderare nu a fost vorba. Politicienii chișinăuieni pot să trâmbițeze privind planurile de integrare europeană a Republicii Moldova, dar asta nu are nicio fondare", a declarat Kandeli.

Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu constituie un bile de intrare în această asociație, a menționat politologul.

"Este evident că Moldova nu va fi acceptată în UE înainte de țările din Balcanii Occidentali, în mod sigur că va fi după. Nicăieri nu este scris că Acordul de Asociere cu UE este un instrument de aderare la Uniunea Europeană. Bruxelles-ul are astfel de acorduri cu țări din Orientul Mijlociu li nimeni nu afirmă că aceste state vor fi acceptate în Uniunea Europeană", a mai declarat cercetătorul științific al Institutului European al Academiei de Științe a Federației Ruse, Pavel Kandeli.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0