Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Klaus Iohannis a reiterat susținerea pentru agenda de reforme a Maiei Sandu

© Photo : Președintele RomânieiÎntrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, 20 aprilie 2021, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă făcut public de Palatul Cotroceni, cei doi șefi de stat au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei președintelui României la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020.

"Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale și de protecție împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum și o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze și donația celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova", se afirmă în comunicatul de presă.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat mesajul ferm de susținere pentru agenda de reforme promovată de președintele Maia Sandu, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral și al relațiilor privilegiate dintre cele două state.

Maia Sandu la APCE - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Maia Sandu i-a mințit nu doar pe moldoveni, ci și pe europeni
Totodată, președintele Iohannis a transmis că România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că România rămâne principalul partener al cetățenilor Republicii Moldova, evidențiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19.

Președintele Republicii Moldova a exprimat mulțumiri pentru susținerea oferită de România, mai ales în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19. De asemenea, Președintele Maia Sandu a apreciat sprijinul României pentru calea europeană a Republicii Moldova, subliniind că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic și european.

Cei doi președinți au convenit continuarea dialogului bilateral la nivel înalt în vederea aprofundării cooperării pe mai multe dimensiuni, în special în ceea ce privește proiectele bilaterale de importanță strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum și al educației sau sănătății. Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova și conectării sale ireversibile la spațiul european.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0