Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Moldova este gata să cumpere un lot important de vaccin „Sputnik V”

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon și Oleg Vasnețov
Igor Dodon și Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Abonare
Republica Moldova este disponibilă să cumpere un lot important de vaccinuri „Sputnik V”, a anunțat președintele PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău. 

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, s-a întâlnit cu președintele PSRM, Igor Dodon.

Вакцинация против коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 20.04.2021
Societate
Cât de eficiente sunt vaccinurile administrate în Moldova: Ce spun autoritățile

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat diverse chestiuni cu privire la dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. 

„În mod separat am abordat subiectul privind continuarea combaterii pandemiei, am subliniat importanța deosebită a ajutorului umanitar oferit de conducerea Rusiei – lotul de vaccinuri "Sputnik-V", care va fi furnizat în Moldova în timpul apropiat”, a scris Igor Dodon pe canalul său de Telegram. 

Totodată, în cadrul discuției, Igor Dodon a menționat că Moldova este disponibilă să achiziționeze suplimentar un lot important de vaccinuri „Sputnik V", în condiții comerciale.

Precizăm că Federația Rusă a anunțat că este disponibilă să livreze țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, 182 de mii de doze de vaccin ”Sputnik V”, dintre care 62 de mii de doze vor fi repartizate în regiunea transnistreană. Totodată, vineri, 16 aprilie, Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis să solicite oferta comercială pentru achiziționarea a 700.000 de doze de „Sputnik V”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0