CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Zgomotele în urechi, tinitus, pot indica prezența unor boli grave, cum ar fi bolile de inimă, diabetul zaharat și altele, a declarat neurologului Alexander Evdokimov pentru Channel Five.
Deci, bolile cardiovasculare de natură aterosclerotică, precum și inflamația sau disfuncția articulației temporomandibulare, pot provoca tinitus.
"Dacă se formează plăci într-un vas, există o oarecare turbulență și vârtej de sânge și îl putem percepe după ureche sau auzim un sunet pulsatoriu. Acest lucru se datorează modificărilor presiunii locale în vasul modificat - acesta începe să pulseze mai mult", a explicat Evdokimov.
Potrivit acestuia, sunetele în urechi pot provoca și diabet, deoarece această boală afectează celulele auditive și firele de păr care formează impulsul nervos.
O altă cauză a tinitusului poate fi o problemă a coloanei cervicale. După cum a explicat medicul, din cauza osteocondrozei, pot apărea și angiospasm sau tortuozitate vasculară, ceea ce duce la creșterea turbulenței sângelui.
"O cauză foarte frecventă este, desigur, patologia ORL. Pot fi boli inflamatorii, pot fi leziuni ale nervului auditiv, pot fi leziuni ale centrelor auzului din cortexul cerebral prin diferite neoplasme", a spus specialistul.
În același timp, problemele cu tensiunea arterială pot provoca tinitus. Potrivit neurologului, acest simptom poate fi însoțit de o creștere sau scădere a presiunii și poate fi cauzat și de administrarea de medicamente.
Tinitus este un sunet sau zgomot fără stimul acustic extern. Această senzație poate fi caracterizată de pacienți ca zumzet, șuierat, fluierat, sunete, zgomot de apă care cade, ciripit de lăcuste.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova