Zeit: Biden a ales „a treia cale” în relațiile cu Rusia

© REUTERS / Kevin LamarqueПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Jurnalistul german Michael Tuman de la ziarul Die Zeit, consideră că președintele SUA, Joe Biden, ar fi ales o „a treia cale” în relațiile cu Rusia.

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, își dorește un dialog cu Rusia, dar simultan înăsprește sancțiunile împotriva acesteia. Poate că a ales o a treia cale în relația cu Moscova, spune jurnalistul ziarului german Die Zeit, Michael Tuman.

Правительство РМ  - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Politolog - SUA sau Rusia? Cine este mai interesat de Republica Moldova

Tuman menționează că la începutul săptămânii, liderul american l-a sunat pe omologul său rus Vladimir Putin și i-a propus organizarea unui summit pe un teritoriu neutru. Potrivit lui Tuman, există un sentiment de relaxare în relațiile dintre Moscova și Washington. Dar joi, Statele Unite introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei și expulză imediat zece diplomați. 

În opinia sa, prin noile restricții Biden arată ce înseamnă „relații dure” cu Rusia, dar în același timp nu retrage oferta de a se întâlni cu Putin.

„Astfel, Biden indică o posibilă a treia cale în relațiile cu Rusia”, a scris Tuman.

Pe 15 aprilie, Statele Unite au impus noi restricții asupra Rusiei și au anunțat expulzarea a zece diplomați ruși. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a numit acțiunile SUA o încercare de a distruge relațiile bilaterale. Ea a adăugat că noile sancțiuni pun la îndoială înțelepciunea utilizării dolarului ca mijloc de plată, deoarece autoritățile SUA își folosesc moneda și sistemul financiar pentru a distruge sistemul juridic internațional.

Vineri, Rusia a anunțat măsuri de răspuns la sancțiunile impuse de SUA: zece diplomați americani au fost expulzați, restul nu vor mai avea voie să se deplaseze liber prin țară. În plus, Moscova a impus sancțiuni personale împotriva oficialilor din administrație - atât foști, cât și actuali - și a recomandat ambasadorului american să plece la Washington pentru consultări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0