Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un MiG-31 a interceptat avioanele SUA și Norvegiei deasupra Mării Barents

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaИстребитель МиГ-31
Истребитель МиГ-31 - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Două avioane de patrulare, unul al SUA și altul al Norvegiei, au fost îndepărtate de frontiera rusă de un MiG-31 în spațiul aerian deasupra Mării Barents.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Avionul rusesc de luptă MiG-31 a interceptat deasupra Mării Barents avioanele de patrulă ale SUA și Norvegiei, care au fost nevoite să facă cale întoarsă, a anunțat Centrul Național de Control asupra Apărării (din cadrul Ministerului Apărării al Rusiei).

Joe Biden, Stephanie Carter - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Politică
Joe Biden s-a denigrat singur, nu a mai fost nevoie s-o facă Rusia
Potrivit Centrului, pe 19 aprilie, radarele rusești au detectat în spațiul aerian al Mării Barents două ținte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Rusiei.

“În scopul identificării țintelor aeriene și prevenirea violării frontierei de stat, a fost ridicat în aer avionul de luptă MiG-31 din componența apărării antiaeriene a Flotei Nordului. Echipajul avionului a identificat țintele drept un avion al aviației de patrulare P-8A Poseidon al forțelor aeriene ale SUA și avionul aviației de patrulare P-3C Orion, al forțelor aeriene ale Norgeviei și le-a escortat deasupra bazinului Mării Baltice”, a anunțat Centrul.

Militarii ruși au specificat că după “ce avioanele militare străine s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, avioanele rusești au revenit cu bine la aerodrom, iar încălcarea frontierei nu a fost admisă”.

Centrul Național de Control asupra Apărării a adăugat că zborul avionului rusesc de luptă a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0